Slovenija
10 ogledov

Le 350, ker za več ni denarja

Prve nove parkomate bodo postavili na Prulah, Mirju in v okolici Parmove ulice z Žurnal24 main
Parkomati. MOL kupuje 150 parkomatov manj, kot jih je kupovala marca lani.
Prvega razveljavili
Prvi razpis. Državna revizijska komisija (DKOM) je septembra razveljavila odločitev razpisne komisije MOL, ki je na javnem razpisu za nakup 500 parkomatov izbrala podjetje Elbi. Njegova ponudba je bila z 2,3 milijona evrov najcenejša. Siemens, ki se je pritožil na DKOM, je oddal za 700 tisoč evrov dražjo ponudbo.

Mestna občina Ljubljana (MOL) bo v štirih letih predvidoma kupila 350 parkomatov. To je 150 manj, kot jih je nameravala kupiti marca lani, ko je objavila razpis, ki so ga nato razveljavili. “Manj parkomatov je posledica zmanjšanih proračunskih sredstev,” razlog navajajo na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet.

Za 1,5 milijona evrov
Ocenjena vrednost javnega naročila je 1,5 milijona evrov brez DDV, še lani pa so bili na MOL za 500 parkomatov pripravljeni plačati 2,3 milijona evrov. Ponudbe bodo zbirali do 5. maja, izbrali pa bodo najcenejšo.

V prvi fazi bodo kupili 50 parkomatov, ki jih bodo postavili na Prulah, Mirju in v okolici Parmove ulice za Bežigradom. Ura parkiranja bo stala 30 centov, stanovalci pa bodo lahko za sto evrov kupili letno dovolilnico, ki bo omogočala parkiranje, vendar ne bo zagotavljala parkirnega prostora. Tako naj bi uredili parkiranje v vseh soseskah znotraj obvoznice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.