Slovenija
20 ogledov

Le držal mikrofon

Ljubljanski župan Zoran Janković včeraj med prihodom na kočevsko sodišče, kjer s Žurnal24 main
Jankovića zaslišali zaradi prireditve po zmagi levega trojčka na volitvah.

“Sodnica je bila zelo korektna,” je po včerajšnjem zaslišanju na Okrajnem sodišču v Kočevju povedal ljubljanski župan Zoran Janković. Tja so ga povabili zaradi zabave na Prešernovem trgu po zmagi stranke SD na volitvah leta 2008. Naročila jo je družba GSA v lasti Joca Pečečnika, dogodek pa ni bil prijavljen na policiji.

“MOL ni bila organizator”
Jankovića so zaslišali, ker je na kazen Mestni občini Ljubljana (MOL) vložil sodno varstvo. Dejal je, da jo bo, če jo bodo morali plačati, pokril iz lastnega žepa. “Kazni nisem želel plačati iz principa, ker MOL ni bila organizator in tega ne more sprejeti,” je razložil. Po njegovih besedah gre sicer za nekaj čez 400 evrov. “Jaz sem res držal mikrofon na Gospodarskem razstavišču in rekel, da se dobimo na Prešernovem trgu. Ampak tam smo se dobili tudi po tekmi Slovenije z Rusijo, tam je pač zbirališče,” je dejal.

Pečečnik je povedal, da sam vabila na zaslišanje glede povolilne zabave ni dobil, k morebitni kazni pa ne bo prispeval, ker je bila njegova družba le donator.

Spomnimo, sprva se je domnevalo, da je bila naročnik zabave na Prešernovem trgu MOL, nato pa je Pečečnik občino pisno zaprosil, naj javnost obvesti o tem, da je bila naročnik družba GSA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.