Slovenija
19 ogledov

Le gonja proti meni

Na skupščini Istrabenza 27. maja bodo odločali o predlogu vložitve odškodninskih Žurnal24 main
Odškodninska tožba. Petrol in mali delničarji jo predlagajo proti Bavčarju in Kosmini.

 

Kaj pa Lovšin in Časar? Tožbe. Intereuropa je zoper nekdanjega predsednika uprave Andreja Lovšina že januarja vložila odškodninsko tožbo, vredno 37 milijonov evrov. Sodne takse so stale več kot 227 tisoč evrov. Kaj se dogaja s tožbo, Lovšin ne ve, zato tudi še ni izbral odvetnika, ki ga bo zastopal. V Luki Koper, ki naj bi prav tako po sklepu delničarjev vložila odškodninsko tožbo proti nekdanjemu vodstvu, pa pravijo, da “zadeve pripravljajo”. Njihova pravna služba sicer dvomi o uspešnosti odškodninske tožbe proti Robertu Časarju.

S Petrolom sem se dogovoril v ponedeljek,” pojasnjuje Rajko Stanković, predsednik Društva Mali delničarji – skupaj smo močnejši. Z naftnim trgovcem in ljubljanskim podjetjem za finančno svetovanje FI - COM je namreč vložil predlog, da na skupščini Istrabenza odločijo tudi o vložitvi odškodninske tožbe proti nekdanjemu predsedniku uprave Igorju Bavčarju in nadzornikom, ki jih je vodil Janko Kosmina.

Uprava Istrabenza takšne tožbe ne predlaga, ker naj ne bi bilo zagotovila, da bo uspešna. Kosmina pa se od morebitnih nepravilnosti ograjuje, češ da so bila nadzornikom pooblastila v veliki meri odvzeta že leta 2004.

Če je škoda, naj bo tožba
Mali delničarji in Petrol predlagajo tudi imenovanje posebnega revizorja, ki bi pregledal nekatere posle zadnjih petih let. “Na pobudo smo se odzvali, ker želimo prek objektivne razjasnitve vseh dejstev in celovite analize preteklega poslovanja zaščititi poslovne interese Petrola, Istrabenza in njunih delničarjev,” pojasnjujejo v Petrolu. Če bo revizija pokazala sum povzročitve škode, naj se vložijo tožbe za njeno povrnitev, dodajajo.

Očitno gre za nadaljevanje lova na čarovnice in politične gonje zoper mene,” pa je prepričan Bavčar. Pri vsem tem je po njegovem mnenju političnim botrom vseeno, da povzročajo dodatne stroške, za katere bo nekdo moral odgovarjati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.