Slovenija
23 ogledov

Le lepotni popravki

Na dan odprtja kopalne sezone so delavci še popravljali dno srednjega bazena, si Žurnal24 main
Mariborski otok. Ob začetku kopalne sezone počene cevi in stene bazenov. Obnova leta 2012.

Na kopališču Mariborski otok se je konec tedna začela kopalna sezona, obiskovalce pa so namesto polnih bazenov pričakali delavci, ki so sanirali poškodbe bazenskih sten in dna. "Letos smo imeli kar nekaj težav. Popustili so nekateri vodi, počila je cev, ki veže strojnico z velikim bazenom, kar nam je uspelo pravočasno sanirati. Pri polnjenju srednjega bazena pa smo ugotovili, da na štirih mestih pušča," je pojasnil Anton Knez, direktor Športnih objektov Maribor, ki upravljajo kopališče. Dodal je, da so stroški vzdrževanja znašali okoli 20 tisoč evrov.

          9,7
milijona evrov je ocenjena vrednost projekta prenove Mariborskega otoka.

Čakajo na obnovo
Razen lepotnih popravkov pa večjih del ne načrtujejo, saj upajo, da bo prihodnje leto stekla resna rekonstrukcija kopališča. Dokument identifikacije investicijskega projekta je bil namreč sprejet že marca lani. Po njem bi moral zdaj že biti v teku javni razpis za izvajalca gradbenih del, a je trenutno v izdelavi šele projektna dokumentacija. "Po pridobitvi gradbenega dovoljenja in zagotovitvi sredstev bo občina lahko razpisala izvedbo gradbenih del z opremo za ureditev območja," so pojasnili na Mestni občini Maribor. Da finančna konstrukcija še manjka, pa se zaveda tudi Knez. Investicija je namreč ocenjena na 9,7 milijona evrov; viri financiranja še niso jasni.

Potrebna tudi soglasja
"Glede na to, da projekt ne posega v naravno okolje in da bi otok kot kulturni spomenik celo dobil dodano vrednost, mislim, da težav pri pridobivanju okoljevarstvenih soglasij ne bo," je ocenil Knez, ki dokončno odločitev o začetku obnove napoveduje za september. Po njej pa bo na otoku tudi notranji bazenski kompleks s savnami, restavracijo, fitnesom 
in dvorano za aerobiko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.