Slovenija
2455 ogledov

Le še danes imate čas, da se izognete globi

Denar Evropska centralna banka
V primeru neukrepanja je zagrožena globa od 250 do 400 evrov.

Morebitne ugovore na informativne izračune dohodnine za leto 2018 na Finančni upravi RS pričakujejo le še danes. Konec marca so poslali informativne izračune več kot 950.000 zavezancem. Kdor se z informativnim izračunom ne strinja - če so podatki pomanjkljivi ali nepravilni oz. je davčna obveznost ugotovljena napačno, mora ugovor vložiti še danes. 

Na FURS opozarjajo, da je zavezanec, ki kljub napačnim podatkom ugovora ne vloži, v davčnem prekršku. Za tak prekršek pa je zagrožena globa od 250 do 400 evrov. Zavezanec lahko v ugovoru uveljavlja tudi olajšavo za vzdrževane družinske člane, če je ni že prej.

Zavezancem, ki se z informativnim izračunom strinjajo, ni treba storiti ničesar, saj bo v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba.

Drugi paket še prihaja

Prvi paket, v katerem je bilo 953.500 informativnih izračunov dohodnine za leto 2018, je finančna uprava odpremila na pošto 29. marca. Zavezanci, ki so lani med letom plačali preveč dohodnine, bodo to dobili povrnjeno 29. maja, tisti, ki so jo plačali premalo, pa jo morajo doplačati prav tako do 29. maja.

Naslednji paket informativnih izračunov bodo na pošto poslali konec maja. Tisti, ki izračuna tudi tedaj še ne bodo prejeli, a so zavezanci za plačilo dohodnine, bodo morali napoved za odmero dohodnine vložiti sami do 31. julija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.