Slovenija
20 ogledov

Le še korak do poplačila varčevalcev

Ljubljanska banka Pixsell
Slovenija je Svetu Evrope predala akcijski načrt implementacije sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) glede deviznih varčevalcev.

"Svet Evrope se bo z načrtom seznanil in se po potrebi o njegovi vsebini posvetoval z Republiko Slovenijo. Glede na dosedanjo prakso sveta pričakujemo, da bo akcijski načrt javno objavil predvidoma v tednu dni," so sporočili s finančnega ministrstva (MF). 

O podrobnostih kako bodo varčevalci poplačani molčijo, sporočili so le, da je namen akcijskega načrta Svetu Evrope predstaviti, kje se Slovenija v procesu izvajanja sodbe nahaja.
 
"Načrt navaja ozadje primera in nekaj dejstev, ki vplivajo na implementacijo sodbe, pojasnjuje nekatere takratne okoliščine in vsebuje izzive, s katerimi se Slovenija sooča pri implementaciji sodbe ESČP, posebej glede mehanizma verifikacije zahtevkov in pomanjkanja informacij," pojasnjujejo na MF.

Slovenija ima čas do 16. julija

Dokument vsebuje zagotovilo, da Slovenija sodbe sodišča spoštuje in da namerava korektno odpraviti kršitev človekovih pravic varčevalcev.
 
Po sodbi ima Slovenija čas do 16. julija, da predstavi celovit mehanizem izplačil vlog in v tej smeri gredo napori vlade in medresorske delovne skupine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.