Slovenija
35 ogledov

Le še pečat na posel

Iz kabineta premierja Boruta Pahorja, ki se je dogovoril za posel z Libijci, v p Žurnal24 main
Stožice. Grep je z večino podizvajalcev že sklenil dogovore o plačilu dolgov.

 

Zahteva sto tisočakov
Tožba. Sredi avgusta je Mestna občina Ljubljana (MOL) vložila tožbo proti Leki zaradi blokade športnega parka Stožice s tovornjaki na dan odprtja. Od njih zahtevajo sto tisoč evrov odškodnine. Na MOL pravijo, da so tožbo vložili zaradi protipravnega in samovoljnega posega v posest mesta in “medijskega napada” nanje. Miran Srčnik, direktor Leke, pa pravi, da imajo protiargumente, predvsem to, da je zdaj potrjeno, da do pred enim tednom res niso dobili plačila.

Jutri oziroma ta teden bo libijski državni sklad Libyan Investment Authority z Grepom v Ljubljani podpisal pogodbo o sofinanciranju športnega parka Stožice v višini 30 milijonov evrov. Libijci bodo tako po neuradnih informacijah postali tretjinski lastnik Grepa.

Podizvajalci kreditodajalci
Direktor Grepa Uroš Ogrin je v petek povedal le, da naj ga o tem vprašamo v ponedeljek, odgovore na vsa druga vprašanja v zvezi s plačilom podizvajalcev in dokončanjem projekta pa bodo v Grepu podali v roku desetih dni na novinarski konferenci.

Potem ko je ljubljanski župan Zoran Janković prejšnji teden povedal, da je Grep že počrpal 87 od 115 milijonov evrov kredita konzorcija bank in poplačal dolgove podizvajalcem, je zdaj to potrdil tudi direktor Leke Miran Srčnik, ki je na dolgove podizvajalcem dlje časa opozarjal v javnosti.

30 milijonov evrov od Libijcev naj bi bilo namenjenih za trgovski center, ki ga mora Grep končati do novembra 2011.

 

Srčnik je dejal, da z drugimi podizvajalci o konkretnih dogovorih glede plačil ni govoril, vendar je sam že dobil poplačano večino dolga, podobno pa naj bi se dogovorili tudi drugi. Potrdil je, da so podizvajalci sklepali različne dogovore o tem, koliko bo zadržanih sredstev in nakazanega denarja ter poplačil z nepremičninami in kreditiranjem. Ta kredit bo Grep podizvajalcem odplačeval v prihodnjih letih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.