Slovenija
15 ogledov

"Le še prek agencij"

Pometanje
1/3
Shutterstock
Podjetja. Septembra so najbolj iskala čistilke.

Septembra je največ delovnih mest objavila Univerza v Mariboru, kažejo podatki Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ). A tako je le, če ne upoštevamo kadrovskih agencij. Če jih, je namreč na prvem mestu agencija Aktiva HRM, med prvimi desetimi podjetji, ki so septembra najbolj iskala delavce, pa je tudi podjetje Adecco.

Rastejo enako

“Na ZRSZ ni nič, večinoma je na voljo samo delo prek agencij,” trdi mlada brezposelna mamica. A kot pojasnjujejo na ZRSZ, se število prijavljenih agencijskih prostih delovnih mest ni povečevalo bolj, kot se je povečalo število vseh prijavljenih delovnih mest. V letošnjih prvih devetih mesecih se je namreč število mest prek agencij v primerjavi z istim obdobjem lani povečalo za dobrih 17 odstotkov – enako kot se je v primerjavi z lani povečalo skupno število vseh prostih delovnih mest.

“Dejstvo pa je, da se med gospodarsko krizo podjetja bolj zatekajo k fleksibilnim oblikam zaposlovanja – najemanju delavcev pri agencijah –, saj zaradi nestanovitnih razmer težko predvidijo, koliko delavcev bodo dejansko potrebovala,” pravijo na ZRSZ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.