Slovenija
58 ogledov

Le Škocjan denarja ni nakazal

Člani nadzornega odbora OZRK ne morejo razumeti, da je lahko župan Anton Zupet o Žurnal24 main
Humanitarni center. Kupnino Fazana plačale vse občine, razen škocjanske.
Še brez dovoljenja
Vselitev odložena. Zaradi pritožbe sosedov je vselitev humanitarnega centra odložena do rešitve spora na upravnem sodišču. Sosede moti, da jim je na zemljišču humanitarnega centra onemogočeno parkiranje, obiskovalci centra pa naj bi poslabšali njihovo kakovost življenja.

Devet občin, ki so nekdaj sestavljale novomeško občino, se je dogovorilo, da bodo denar od prodaje počitniškega doma Rdečega križa Fazan namenile za nakup prostorov humanitarnega centra Območnega združenja Rdečega križa (OZRK) Novo mesto, kar jih je osem tudi storilo, Občina Škocjan pa dolga po štirih letih še ni poravnala.

Denar že nakazale

Nekatere občine so iz svojih proračunov, kot je povedala Mojca Špec Potočar, predsednica OZRK Novo mesto, nakazale že tudi dogovorjeni denar za obnovo prostorov: občine Mirna Peč, Šmarješke Toplice in Straža v celoti, Šentjernej in Žužemberk pa delno.

“Plačali bomo”
Na vprašanje, zakaj dolga ne poravnajo, nam je Anton Zupet, župan Občine Škocjan, odgovoril, da se o plačilu dogovarjata njihov direktor občinske uprave in predsednica OZRK ter da nameravajo denar v kratkem nakazati. “Bi pa rad videl transparentni prikaz, ali so druge občine zneske res že v celoti poravnale,” je pripomnil Zupet.

Tudi za letovanje ne
Kot je povedala Barbara Ozimek, sekretarka OZRK, pa je težava z Občino Škocjan nastala tudi pri plačilu letovanj za otroke iz socialno šibkih družin na Debelem rtiču. “Prijavilo se jih je 26, toliko, kot še nikoli, kar je posledica krize, a župan dva tisoč evrov, kolikor bi jih potrebovali zanje, ni želel nakazati,” je pojasnila Ozimkova in dodala, da je OZRK letovanje škocjanskim otrokom vseeno omogočil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.