Slovenija
14 ogledov

Le z javnim denarjem

V Iliriji bodo pokrit olimpijski bazen, gimnastična in večnamenska dvorana ter š Žurnal24 main
Ilirija. Stala bo dobrih 56 milijonov evrov.

Zdaj je uradno, da bo nov plavalno-gimnastični center Ilirija financiran le iz javnega denarja. Stal bo dobrih 56 milijonov evrov. Trideset milijonov je predvidenih iz državnega proračuna in evropskih sredstev, drugo bo financirala Mestna občina Ljubljana (MOL). Ta računa tudi na denar od koncesije, ki jo bo podelila za upravljanje garažne hiše z 950 parkirnimi prostori pod Ilirijo.

Komercialno nezanimiv
Tako financiranje je predvideno v spremenjenem aktu o javno–zasebnem partnerstvu (partnerji so MOL, Športno društvo Narodni dom Ljubljana in Plavalni klub Ilirija) za izvedbo projekta, ki ga bodo mestni svetniki obravnavali na seji 18. aprila.

Spremembe so nastale, ker je bilo treba projekt prilagoditi zahtevam kulturne dediščine in ohraniti portal obstoječega kopališča Ilirija, pojasnjuje Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport MOL. To je povzročilo zmanjšanje površine in tako je odpadel trgovski del projekta, posledično pa se je spremenil tudi način financiranja. Kolenc pravi: "Komercialna zanimivost projekta za zasebne partnerje je relativno nizka in bolj ali manj omejena na garažno hišo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.