Slovenija
69 ogledov

Leben ponudil odstop

Jure Leben mediaspeed
Državni sekretar na okoljskem ministrstvu Jure Leben je ponudil svoj odstop. Odpovedal se je nadomestilu v višini treh mesečnih plač, ki mu skladno z zakonom pripada.

Po pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem je državni sekretar Jure Leben ponudil svoj odstop. V preteklosti se je Leben večkrat predstavljal kot magister znanosti, čeprav tega naziva ni nikoli pridobil. Po izobraževanju v tujini mu je bila namreč priznana druga stopnja visokošolskega izobraževanja, predstavljati bi se tako moral kot Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.

Leben vztraja, da napačna uporaba ni bila namerna, vendar pa se zaveda svoje politične odgovornosti in želi s svojim odstopom omogočiti nemoteno delo ministrstva in vlade, so sporočili iz Ukoma. Ob tem so dodali, da se je Leben odpovedal nadomestilu v višini treh mesečnih plač, ki mu sicer pripadajo v skladu z zakonom.

Komentarjev 9
  • dotore 16:10 30.september 2014.

    To je izvirni greh Europe. V ZDA štejejo samo reference in priporočila, kaj si naredil....... izobrazba je samo za +

  • dotore 16:08 30.september 2014.

    Res je.....samo potem bi morala njegova mama/ata na ZGS umakniti pogoj "magister znanosti"

  • dotore 16:07 30.september 2014.

    Sorry ampak Leben,...pa je zavajal ZGS z svojim magistrskim CV-jem na podlagi katerega je dobil službo.Cerar je pa hinko, čeprav je vedel da Leben lagal glede magisterija, ga je porinil za državnega - toliko o "visokih moralnih načelih"