Slovenija
18 ogledov

Leben v stranki ostaja na položaju

Jure Leben mediaspeed
Izvršni odbor SMC na današnji seji, ki je trajala dobre štiri ure, po besedah podpredsednika SMC Milana Brgleza ni odločal o položaju Jureta Lebna v stranki.

Seznanili so se le z njegovim nepreklicnim odstopom z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za okolje. Kot je dejal Brglez, so namreč na izvršnem odboru razpravljali o vsebinskih zadevah.

Strankin predsednik in premier Miro Cerar po seji odbora ni želel dajati izjav. Pred novinarje je stopil le član izvršnega odbora Brglez. Na vprašanje, o čem so danes razpravljali, je odgovoril, da je v stranki ogromno dogajanja.

"Stranka pravzaprav deluje na vseh ravneh, od vlade, zakonodajne veje oblasti, potem je tukaj še centrala, lokalna raven... Tematik je ogromno in o teh zadevah se je preprosto treba pogovoriti. Zelo redko je čas, ko se lahko pogovarjamo, tokrat smo si vzeli čas za pogovor," je pristavil Brglez.

Do položaja Lebna, ki za zdaj očitno ostaja član izvršnega odbora SMC, pa se Brglez ni želel opredeljevati. Pojasnil je le, da odločitve v zvezi z Lebnom izvršni odbor še ni sprejel, seznanili so se le z njegovim odstopom z mesta državnega sekretarja na ministrstvu za okolje in prostor. Leben je odstopil danes po pogovoru s Cerarjem in potem, ko so se pojavili očitki glede njegovega magisterija.

Brglez: nimam kaj dodati

Brglez je pripomnil le, da nima kaj drugega dodati k Cerarjevi izjavi pred začetkom seje izvršnega odbora. Cerar je takrat dejal, da je Lebnov odstop s položaja ustrezna rešitev, ki jo spoštuje. Dodal je, da bodo odločitev o Lebnovem položaju v stranki sprejeli "v primernem času".

Cerar je sicer pred sejo izvršnega odbora SMC znova odločno zavrnil namigovanja o nesoglasjih v stranki, ki se v javnosti pojavljajo zlasti potem, ko je iz SMC izstopil eden od njenih najvidnejših soustvarjalcev Bojan Dobovšek, ki pa kljub vsemu ostaja v strankini poslanski skupini.

Komentarjev 4
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 15:47 01.oktober 2014.

    A,si morda član SMC?Človek toliko razume,koliko je sposoben.Pri tebi je bolj kriza.

  • maliking 15:05 01.oktober 2014.

    Kot prvo, ni muha enodnevnica, saj je že preko mesec dni....Kdo so pa zate veliki manipulatorji? Bojan Dobovšek ni nič govoril o manipulatorjih in se nikar ne vleči v njegovo senco.

  • nostradamus 06:23 01.oktober 2014.

    SMC le se ena muha enodnevnica v slovenskem politicnem prostoru ko bo vse prislo na dan se bo z njimi zgodilo isto kot z stranko ZARES ali LDS skoda da veliki manipulatorji nestopijo na plano se kako prav je ...prikaži več imel Bojan Dobovšek