Slovenija
40 ogledov

Legalizirala še nista

slovenija 01.12.11, posestvo Marka Jaklica, Marko Jaklic, domacija, nepremicnina Anze Petkovsek, Anze Petkovsek
Lahko jo porušijo, ker Jakičeva gradbenega dovoljenja še nimata.

V nedeljo bi se iztekel rok, do katerega bi morala Upravna enota (UE) Ljubljana odločiti, ali bo legalizirala Jakličevo hišo in gospodarsko poslopje v Selu nad Polhovim Gradcem. Vendar pa tega ni mogla storiti, ker je Andreja Jaklič, žena Marka Jakliča, avgusta oddala nepopolno zahtevo za izdajo gradbenega dovoljenja, do zdaj pa te tudi ni dopolnila, je pojasnil Egon Breitenberger, vodja izpostave Vič - Rudnik. To pomeni, da je dala več časa gradbenemu inšpektorju, da bi črno gradnjo lahko porušil.

Ne izdajo datuma rušenja

Na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor so namreč potrdili, da izvršilni postopek o rušenju poteka ločeno od postopka, ki ga vodi UE, ter da inšpektor ne čaka na to, da bi Jakličeva dobila gradbeno dovoljenje in tako legalizirala svojo črno gradnjo. Dodali so, da je v tem postopku ministrstvo za infrastrukturo in prostor tudi zavrnilo pritožbo Jakličevih zoper sklep o dovolitvi izvršbe.

Ovir za rušenje torej ni, kdaj bi črno gradnjo lahko porušili? "Kot smo že večkrat pojasnili, ne moremo komentirati prihodnjih dejanj v konkretnem inšpekcijskem postopku, prav tako jih ne moremo napovedovati. Tako tudi ne datuma morebitne prisilne izvršbe v postopku zoper omenjenega inšpekcijskega zavezanca," so odgovorili na inšpektoratu.

Se bo rešil, ker je kmet?

UE bo Jakličevim verjetno izdala gradbeno dovoljenje, potem ko je Občina Dobrova - Polhov Gradec julija objavila odlok o občinskem prostorskem načrtu, s katerim je odobrila Jakličevo vlogo za spremembo namembnosti. S tem je tudi odpravila glavno oviro do legalizacije, saj je UE do zdaj trikrat zavrnila Jakličevo vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja predvsem zaradi neskladnosti s prostorskimi akti. Jaklič je občino prepričal z argumentom, da bo na domačiji širil kmetijsko dejavnost, zdaj pa nima zazidljivih površin za postavitev objektov za kmetijstvo.

Komentarjev 3
  • privat 09:39 13.oktober 2013.

    kot da inšpektor sme in bo rušil črnogradnjo znani osebnosti...?? če bi bil to običen smrtnik bi ga že zdavnej zrušili. vseeno pravim zakaj pa bi bili inšpektorji samo uničevalci že ustvarjenega dela???Tudi to je denar ,ki ga država ima!!

  • Sultan Miki 08:39 13.oktober 2013.

    ne, ne, je kar kuverta pa je mir...

  • Andrej Kovačič 22:44 12.oktober 2013.

    molotovka pa mir