Slovenija
173 ogledov

''Legenda, drži se!''

“Z majicami so mariborski navijači izrazili podporo nasilju na športnih igriščih Žurnal24 main
NK Olimpija ogorčen. Podpora priprtemu pripadniku Viol spodbuja nasilje.

Majica z napisom “Legenda, drži se!”, ki so jo med finalno tekmo pokala Hervis med NK Maribor in NK Domžale nosili nekateri pripadniki Viol, je sprožila val ogorčenja vodstva Nogometnega kluba (NK) Olimpija.

Vbod blizu srca
Pripor. Marko Živko, 27-letni pripadnik Viol, je še vedno v priporu, potem ko naj bi po tekmi NK Maribor – NK Olimpija zabodel 23-letnega pripadnika Green Dragonsov, in sicer v rebra, le nekaj centimetrov od srca. Priprt je zaradi poskusa uboja, za katerega je zagrožena kazen med pet in 15 leti.

Podpora nasilju?
Majica je bila po neuradnih informacijah narejena v podporo pripadniku Viol Marku Živku, ki je v priporu od 16. aprila letos, ko naj bi po tekmi zabodel enega izmed ljubljanskih navijačev. To sporno majico pa naj bi si poleg navijačev po finalni tekmi oblekli celo nekateri člani NK Maribor.

“Z majicami so mariborski navijači izrazili podporo nasilju na športnih igriščih in zunaj njih, posredno pa navijače pri tem zagovarja tudi vodstvo NK Maribor. V NK Maribor so namreč v izjavi med drugim dejali, da je šlo v tem primeru “za prošnjo pristašev našega kluba, ki so želeli svojemu prijatelju olajšati zdajšnje trenutke”, so sporočili z NK Olimpija. Za komentar smo želeli prositi tudi vodstvo vijoličnih, vendar nam jih ni uspelo priklicati.

Zahovič ne komentira
Zlatko Zahovič, športni direktor NK Maribor, pa je bil kratek: “Zadeve ne komentiram.” Tudi uradnega odgovora od Viol nismo prejeli. Eden od članov navijaške skupine mariborskih nogometašev pa je pojasnil: “S takšnimi dejanji posameznikov se ne strinjamo vsi. Morda so se nekateri v zmagovalni evforiji nekoliko prenaglili in si brez razmišljanja oblekli te majice.” Dodal je še, da s to gesto zagotovo nihče ni želel podpihovati nasilja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.