Slovenija
16 ogledov

Legionela vzela pol milijona evrov

Zaradi okužbe z legionelo naj bi umrl vzdrževalec hotela, vendar vir okužbe urad Žurnal24 main
Hotel Alpina. Hotel, zaprt zaradi legionele, predvidoma odprt prihodnji konec tedna.

"Čakamo še izsledke analiz, minilo je že deset dni od zadnjega odvzema vzorcev, neuradno pa kaže dobro," je v četrtek za Žurnal24 povedal direktor družbe Hit Alpinea Miran Čurin.

V ponedeljek pričakujejo izsledke analiz, je pojasnil Čurin, v torek pa obisk zdravstvene inšpekcije. Odprtje hotela so načrtovali že za ta konec tedna, vendar je prestavljeno na prihodnji konec tedna.

Za prenovo sto tisoč
Vse napake so odpravili, je zagotovil Čurin, prenovili so celoten vodovod, namestili sistem za kloriranje vode, zamenjali pipe in povečali pretoke. Celotna investicija v prenovo jih je stala okoli sto tisoč evrov, okvirno pa izpad dohodka zaradi težav z legionelo ocenjujejo na okoli pol milijona evrov.

Spomnimo, hotel Alpina, ki je bil aprila zaradi pomanjkanja gostov zaprt, se je pred odprtjem na začetku maja spopadel s težavami zaradi nevarnih koncentracij bakterij legionele v vodovodnem sistemu, zaradi česar je ostal zaprt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.