Slovenija
34 ogledov

Lek podražil zdravila

lekadol in linex Anže Petkovšek
Dražja so zdravila znotraj 11 Lekovih blagovnih znamk. Krka cen ne spreminja.

Lek je lekarnarje obvestil o spremembi cen vrste zdravil, ki jih je mogoče kupiti brez recepta. "Cene smo dvignili oblikam znotraj blagovnih znamk Angal, Deprim, Flonidan, Fluimukan, Immunal, Lekadol, Linex, Modolex, Operil, Persen in Venitan, pri čemer so določene cene ostale nespremenjene," so nam včeraj potrdili v Leku. Dodali so, da se cene nekaterih zdravil naštetih blagovnih znamk niso spremenile.

Vzroki za podražitev

Zakaj so se odločili za podražitev? "Glede na podražitve surovin in embalažnih elementov smo dvignili cene nekaterim oblikam zdravil brez recepta. Pri tem smo upoštevali kakovost naših zdravil primerjalno s konkurenco in se potrudili, da je zvišanje minimalno," je razložil Marjan Novak, šef Lekovega korporativnega komuniciranja.

Kaj pa Krka?

"Krka ne spreminja cen svojih izdelkov brez recepta," so nam včeraj na vprašanje, ali bodo tudi oni podražili zdravila, odgovorili iz novomeške Krke.

Komentarjev 4
  • krtmen1 20:30 11.februar 2012.

    Golazen, zato dražijo da te lahko vsak splošni zdravnik navaja na lekadol, da ti ga ponujajo v vsaki lekarni in da je na TV polno njihovih reklam...,

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:18 10.februar 2012.

    Lekadol pomaga proti bolečini samo ,če zraven popiješ pol flaše Jim-Beama!

  • mia 10:46 10.februar 2012.

    lekadol in ostala zdravila bi lahko prodajali na vago. bilo bi občutno ceneje in ekolloško bolj primerno, saj je embalaža dražja od samega zdravila.