Slovenija
15 ogledov

Lekarnar Jaklič brani svoj biznis

"Vaš odgovor pričakujemo do 19. maja 2011," rok ministru Križaniču v dopisu post Žurnal24 main
Trg zdravil. Urad za varstvo konkurence zaradi kadrovske podhranjenosti še ni končal analize.

 

Pismo. “Nad dopisom smo zaskrbljeni, saj kaže na to, da želi nekdo na vsak način zaščititi tiste, ki pri oskrbi zdravil v Sloveniji mastno služijo na račun trga, ki so si ga razdelili kot vojni plen.” Tako direktor Ljubljanskih Lekarn Marko Jaklič odgovarja Francu Križaniču in brani obstoj veledrogerije LL Grosist, ki jo je ustanovila Lekarna Ljubljana. Ministru v pismu očita še, da je dopis napisal na glavi direktorata za proračun in ga nato sam podpisal. “Kolikor poznam, je to neobičajno,” zapiše Jaklič. Dodaja, da po trgu hodijo različni “odposlanci”, ki prepričujejo dobavitelje zdravil in lekarne, da ne bi slučajno poslovali z LL Grosist. In “se bojimo, da je tudi vaš dopis prav tako posledica delovanja istih odposlancev,” med drugim Križaniču v dopisu očita Jaklič.

Na komentar ministrstva za finance še čakamo. Na uradu za varstvo konkurence, ki ga začasno vodi Damjan Matičič pa včeraj še niso mogli povedati, kdaj bo končno končana sektorska analiza trga zdravil v okviru katere so pod drobnogled vzeli tudi veledrogerije Salus, Kemofarmacijo in Farmadent. “Urad se ukvarja s hudo kadrovsko podhranjenostjo,” kot razlog navede Matičič.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.