Slovenija
22 ogledov

Lendava: vlomil kar trinajstkrat

Vlom Shutterstock
Lendavski policisti so pri poskusu vloma prijeli storilca, ki je v zadnjih dveh mesecih izvršil več vlomov. Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.

Prejšnji in ta mesec so pomurski policisti obravnavali večje število vlomov v gostinske lokale v Veliki Polani, Hotizi, Odrancih in Beltincih. Neznani storilec je tudi večkrat vlomil v prostore nogometnega kluba v Veliki Polani. Iz prostorov je odnesel denar, alkoholne pijače in cigarete, so sporočili s policije.

V noči na 20. maj pa so lendavski policisti pri poskusu vloma v gostinski lokal v Veliki Polani prijeli 24-letnega moškega iz Zagorja ob Savi. Ta je utemeljeno osumljen vseh trinajstih vlomov. Storilcu so zasegli tudi vlomilsko orodje. Osumljenca so policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Skupna materialna škoda je ocenjena na 2.500 evrov, z načinom storitve pa je povzročil za 2.000 evrov premoženjske škode, saj je skozi vrata vlamljal z montirnim  železom. Storilec je v preteklosti že bil obravnavan za podobna kazniva, so še sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.