Slovenija
2683 ogledov

Lepa poteza Občine Trbovlje

Trbovlje Matjaž Kirn/Občina Trbovlje Trbovlje iz zraka.
Trboveljski novorojenčki, rojeni od 1. julija, bodo prejeli višjo enkratno pomoč od rojstvu.

Občinski svet Občine Trbovlje je na pobudo župana Zorana Pozniča na zadnji seji potrdil predlog sklepa o spremembi vrednosti enkratne pomoči ob rojstvu otroka, ki zvišuje vrednost pomoči z dosedanjih 100 evrov na 240 evrov.

Kot so zapisali na občini, se zavedajo, da je prihod novega družinskega člana velik finančen zalogaj, zato želijo staršem pri tem pomagati. Verjamejo, da jim vsaka dodatna finančna pomoč pride prav, še posebej v duhu vsesplošnega povišanja cen.

Do pomoči po novem pravilniku so upravičeni starši trboveljskih novorojenčkov, ki so rojeni po 1. juliju 2023 in imajo stalno prebivališče v Občini Trbovlje. Otroci, rojeni pred tem datumom, pa bodo prejeli enkratno pomoč ob rojstvu po prejšnjem pravilniku.

V paketku, ki je hkrati tudi škatla, v katero lahko starši shranijo spomine, bo mlada družina prejela bona v vrednosti 200 evrov za nakupe v drogeriji in otroški trgovini, prav tako pa tudi nekaj praktičnih daril. Knjigo za starše, prvi koledarček, enoletno članarino v knjižnici, kocke za sestavljanje, knjigo ugodnosti za starše in otroški organizator za v avto.

"Verjamemo, da bo spremenjen pravilnik marsikateri družini olajšal prve mesece po prihodu novega družinskega člana in da bo višja pomoč v teh časih več kot dobrodošla," so še navedli za trboveljski občini.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.