Slovenija
15 ogledov

Lepo vreme ali podražitve

AS, ki ga vodi Gabrijel Škof, ima četrtino trga zdravstvenih zavarovanj in 17 od Žurnal24 main
Zavarovanja. Premoženjska bosta krojila vreme in zdravstvena politika.

Ta trenutek za podražitve zavarovanj ni razlogov, lahko pa se pojavijo v naslednjih mesecih,” pravi prvi mož zavarovalnice Adriatic Slovenica (AS) Gabrijel Škof.

Niti niso v njihovih rokah
Glede premoženjskih zavarovanj prihajamo v poletno obdobje in nihče ne ve, kaj se bo dogajalo z vremenom,” pojasnjuje. Pri zdravstvenem zavarovanju pa, kot razlaga, imata škarje in platno v rokah ministrstvo za zdravje ter zdravstvena zavarovalnica. “Kaj se krije in v kolikšni meri, ne določamo sami,” izpostavi Škof in doda, da se stvari zaostrujejo.

Evropski avtoprvaki
Na vprašanje, kako smo v primerjavi z drugimi evropskimi državami zavarovani Slovenci, odgovarja: “Pri osebnih, življenjskih, zdravstvenih in tudi nezgodnih zavarovanjih smo slabše zavarovani, smo pa evropski prvaki pri avtomobilskih zavarovanjih. Očitno nam je avto pomembnejši od drugega premoženja, kaj šele od lastne integritete.” Dodaja, da se pri premoženjskih zavarovanjih vse bolj zavedamo tveganj, ki jih prinašajo podnebne 
spremembe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.