Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Leseni hangar na letališču Celje popolnoma pogorel

Požar
1/12
Nik Skerbiš
Požar na Športnem letališču Celje je po prvih podatkih povzročila strela, so sporočili s celjske policijske uprave. Škode za okoli dva milijona evrov.

"Ogenj smo popolnima pogasili danes zjutraj, med lesenimi tramovi sicer še prihaja do žarišča, vendar so pod nadzorom," razlaga vodja gasilske intervencije Janko Lupše. Hangar, ki je pogorel, je lesen, medtem, ko sta sosednja hangarja novejše gradnje, med starim in novim hangarjem pa je plastična zapora. "Sosednji hangar smo rešili tako, da smo se prebili vanj in gladili ognjene zublje, ki so se približevali. Uspeli smo zavarovati solarno elektrarno, ki zdaj nemoteno deluje." Pri gašenju požara je sodelovalo več kot 200 gasilcev z 42. gasilskimi vozili.

V požaru  je  v  celoti  zgorel  leseni hangar,  v katerem so bila vsaj tri jadralna letala  in  več  prikolic  za prevoz. Materialna škoda  je zelo visoka. "Hangar bo potrebno porušiti, zdaj sicer tam še poteka kriminalistična preiskava," pravi Lupše. Celjski policisti bodo več podatkov posredovali, ko bodo  kriminalisti zaključili z ogledom.

V hangarju je zagorelo včeraj, okoli sedme ure, ko je le tri kilometre vstran potekal tudi sprejem za slovenski judoistki Tino Trstenjak In Anamari Velenšek, ki sta se z zlato in bronasto medaljo vrnili z olimpijskih iger. 

"Glede na vse podatke je ogenj zanetila strela, ki je deset do 15 metrov vstran udarila v drevo," pravi Lupše. Ogenj na letališču se je razširil v nekaj minutah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.