Slovenija
26 ogledov

Lesjak zapušča mesto urednika Dnevnika

Lesjak_bobo_tzg Žurnal24 main
Uprava Dnevnika in odgovorni urednik časnika Miran Lesjak sta se dogovorila, da slednji 31. decembra preneha opravljati naloge odgovornega urednika.

Lesjak ostaja zaposlen na Dnevniku, mesto odgovornega urednika pa bo, če bo to potrdil novinarski aktiv, zasedel dosedanji področni urednik Dnevnikovega Objektiva Ali Žerdin, je pojasnil Lesjak. "Prekinja se sodelovanje na mestu odgovornega urednika skladno s pogodbo, ki sem jo imel z upravo, da se lahko to naredi na začetku leta," je dejal Lesjak in pri tem poudaril, da ne gre za odstop ali razrešitev, ampak za soglasno odločitev.

"Malo sem se izčrpal v tem sedemletnem delu in želim v življenju početi še kaj drugega," je svojo odločitev pojasnil Lesjak, ki z novim letom ostaja zaposlen na Dnevniku, in sicer v njegovem upravnem delu, kjer se bo ukvarjal z razvojem in izdajanjem medijev in ne več konkretno z uredniškimi vsebinami in novinarskim delom. Uprava Dnevnika je zaposlenim že sporočila svoj predlog, da mesto odgovornega urednika Dnevnika s 1. januarjem 2009 zasede dosedanji področni urednik Dnevnikovega Objektiva Ali Žerdin, podati pa mora še uradni predlog, ki ga nato potrdi novinarski aktiv.

"Ali Žerdin je dober novinar in dober urednik, doslej je bil urednik Dnevnikovega Objektiva in nič ne dvomim o tem, da ne bi dobil potrebne podpore," je o svojem verjetnem nasledniku dejal Lesjak.

Po besedah predsednika uprave časopisne družbe Dnevnik Branka Pavlina Lesjak odhaja zato, ker je "svoje poslanstvo na mestu odgovornega urednika časnika Dnevnik izpolnil, del tega poslanstva pa je bilo tudi ustvarjanje primernega nasledstva, ki bo medij peljalo naprej v skladu z začrtano poslovno politiko".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.