Slovenija
11 ogledov

Leta 2011 nas čaka ...

1/16
Žurnal24 main
Kaj nas čaka v letu 2011? Krize še ne bo konec!

Mini ntervju z Maksom Tajnikarjem: "Velika podjetja bodo še v težavah"

1) Bo naslednje leto konec krize?
Konca krize še nekaj časa ne bo, zagotovo ne naslednje leto. Vendar pa opažamo močne zasuke navzgor že od začetka letošnjega leta. Na žalost gospodinjstva še vedno premalo trošijo.

 2) Bomo priča seriji stečajev velikih podjetij?
Naslednje leto bo kar precej velikih podjetij še v težavah, nekatere zgodbe se bodo nesporno končale s stečajem. Vse se dogaja z zamikom, ker se je v času vročega slovenskega gospodarstva podjetniški sektor pretirano zadolžil. Sploh pa je treba končati tajkunske zgodbe.

 3) Kateri bodo pozitivni premiki v slovenskem gospodarstvu?
Morali bi ujeti val tujega trajnega kapitala, ki v teh trenutkih dejavno išče naložbe. Zagotovo bo svetla luč v naslednjem letu tudi naš močan izvozni sektor srednje velikih podjetij.


V fotogaleriji preberite, kakšen bo razvoj nekaterih tem, ki so razburjale letos
.

Mini intervju z Matejem Makarovičem: "Recept za resne družbene napetosti"

 

1) Bo leto 2011 leto socialnih nemirov?
Izzivanje z napovedmi reform, ki jih najverjetneje niti ne bo, slabšanje socialnih razmer prebivalstva in nepriljubljena vlada, ki se za vsako ceno oklepa oblasti, je vsekakor recept za resne družbene napetosti.

 2) Se nam obetajo večji politični premiki?
Na neki točki se bodo lobiji, ki stojijo za sedanjo vladajočo koalicijo, dokončno odrekli predsedniku vlade, ga poskušali okriviti za vse grehe dosedanjega vladanja in ga nadomestiti s kom drugim.

3) Bomo dobili novo politično stranko?
To je malo verjetno. Med osebnostmi, ki bi lahko resno posegle po neopredeljenih, lahko izpostavimo predvsem Mateja Lahovnika in Rada Pezdirja. Vendar nobeden od njiju ne kaže posebnega navdušenja za tak tvegan projekt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.