Slovenija
250 ogledov

Letaki za brisalci prepovedani

List za brisalci Shutterstock
Oglasno gradivo, ki vam ga zataknejo za brisalnike avtomobila, lahko pošljete mestnemu inšpektoratu, ki bo nato o tem obvestil kršitelje.

"Zatikanje ali lepljenje oglasnega materiala na avtomobil je izrecno prepovedano," so na mestnem inšpektoratu Mestne občine Ljubljana odgovorili na vprašanje, ali je tak način oglaševanja na javnih površinah v Ljubljani dovoljen. Dodali so, da lahko tisti, ki so shranili oglasno gradivo, ki so ga našli na svojem vozilu, pošljejo inšpektoratu, ki bo nato kršitelje o nespoštovanju določil obvestil. Napovedali so, da bodo opravili tudi nadzor in ob ugotovljenih kršitvah "ustrezno ukrepali".

Po mestnem odloku o oglaševanju lahko inšpektorji tistega, ki letak zatakne na vozilo, oglobijo s sto evri, z globo od 1.200 do 2.000 evrov pa kaznujejo posameznike, ki samostojno opravljajo dejavnost, samostojne podjetnike in pravne osebe, ob tem pa se odgovorna oseba pravne osebe kaznuje še z dodatnimi 1.000 evri.


Komentarjev 6
  • Vlado Kokol 07:45 25.julij 2012.

    Lepo je napisal dd1307, 4 odstavke višje, si je vzel več časa kot jaz.

  • dd1307 21:47 24.julij 2012.

    Ja men se pa to zdi popolnoma pravilno! Kam nej s tisto blesavo reklamo ravno, ko se mi mudi, o nekem glupem žuru, ki me niti malo ne zanima, pa takrat niti ni koša za smeti v bližini na parkingu. ...prikaži več In potem sem prisiljen vzet to smet v avto in iskat kje je bom ustrezno usmetiščil. Za povrh se lahko še uščije in se ta smet čudovito prilepi na steklo.

  • zic 20:01 24.julij 2012.

    za zatežence vsaka malenkost prav pride za sitnarjenje....