Slovenija
62 ogledov

Letala klubu v najem

Občina Radovljica naj bi Aeroklubu Lesce dala v najem 15 letal, od tega tri moto Žurnal24 main
Letališče Lesce. Občina Radovljica in Aeroklub ALC Lesce se dogovarjata o najemu letal.

Kompromis. “Pri dogovorih o najemu letal, ki potekajo z občino, gre za kompromis. Najemna pogodba pa je osnova za registracijo letal,” je včeraj za Žurnal24 dejal Belizar Keršič, predsednik Aerokluba Alpski letalski center (ALC) Lesce.

17 letal je na leškem letališču, od tega jih je 12 v lasti Občine Radovljica, pet pa v lasti javnega gospodar-skega zavoda ALC Lesce.

Občina naj bi 15 letal dala v najem aeroklubu in s tem presekala nerešljivo stanje med aeroklubom in vodstvom leškega letališča, ki je obstalo na mrtvi točki, zaradi česar člani tega kluba lani niso leteli, letala pa so še vedno prizemljena.

Ta čas poteka cenitev letal, potem pa se bomo z aeroklubom dogovorili o dolžini najema in višini najemnine,” je povedal radovljiški župan Ciril Globočnik in dodal, da bodo prihodnji teden znani tudi vsi pogoji, ki morajo biti zadoščeni za plovnost letal.

Na leto 20 tisoč evrov
Članarina. V Aeroklubu ALC Lesce s članarino na leto zberejo 20 tisoč evrov in največ toliko bi po besedah predsednika kluba Belizarja Keršiča lahko na leto odšteli za najem letal.

O direktorju aprila
Najemna pogodba naj bi bila po besedah Keršiča za desetletni najem, višina najemnine še ni dorečena, stroške vzdrževanja letal in hangarja pa naj bi od nje odšteli. “Če se bomo uspešno dogovorili, nas čaka ureditev podaljšanja plovnosti letal, kjer lahko postopki trajajo tudi več tednov, upam pa, da se bo vse izteklo tako, da bi aprila ali najpozneje maja začeli leteti,” je poudaril Keršič.

Občina mora poskrbeti še za pridobitev polnega obratovalnega dovoljenja za letališče; zdajšnje poskusno poteče 21. maja. Kot je pojasnila Nana Jauk, vršilka dolžnosti direktorja občinske uprave, opravljajo monitoring in pripravljajo preostalo dokumentacijo, ki naj bi jo predvidoma v začetku aprila posredovali radovljiški upravni enoti. Glede direktorja letališča Pavla Škofica pa je župan dejal, da se bo o tem, ali bo ostal ali ne, odločil. potem ko bo prejel poročila o poslovanju. “Odločil se bom do konca marca, morda malo pozneje.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.