Slovenija
51 ogledov

Letala v zraku čez 14 dni

Aeroklub ALC Lesce je v desetletni najem dobil 12 letal – deset jadralnih in dve Žurnal24 main
Pogodba. Aeroklub ALC Lesce bo v najem dobil 12 letal, ki so v lasti občine.

“Še ta teden bomo uredili vse potrebno za podaljšanje plovnosti in opravili tehnični pregled letal, v dveh tednih pa bodo letala pripravljena za letenje,” je za Žurnal24 napovedal Belizar Keršič, predsednik Aerokluba alpski letalski center (ALC) Lesce.

V društvu so proti
Najem. “V lasti imamo pet letal, za katera bo upravni odbor v kratkem odločal, ali jih bomo dali v najem Aeroklubu ALC Lesce,” pravi direktor letališča v Lescah Pavel Škofic. V Društvu gibanje proti širitvi in hrupu letališča Lesce pa nasprotujejo oddaji letal brez javnega razpisa.

Na leto 3.375 evrov
Radovljiški župan Ciril Globočnik je prejšnji petek z omenjenim klubom podpisal desetletno najemno pogodbo za 12 letal, od tega deset jadralnih in dve motorni letali, ki so last občine. Aeroklub ALC Lesce bo na leto plačeval 3.375 evrov najemnine, kot je pojasnil župan, pa je bila ta določena na osnovi cenilnega zapisnika sodnega izvedenca: “Vesel sem, da je pogodba vendarle podpisana in da bodo letala lahko začeli uporabljati. Najemnik s pogodbo prevzema tudi obveznosti in stroške, povezane s stalno plovnostjo, vzdrževanjem in prevozom letal.” S podpisom te pogodbe bo konec enoletne prizemljitve, pravi Keršič. S tem pa bo tudi ne bo več težav s šolanjem mladih pilotov, ki je lani zaradi zapletov med aeroklubom in vodstvom letališča potekalo v Slovenj Gradcu, in podaljšanjem pilotskih dovoljenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.