Slovenija
13 ogledov

Letališče bo še naprej obratovalo

Mariborsko letališče bo životarilo še vsaj eno leto, ministrstvo za promet pa že Žurnal24 main
Podaljšana pogodba. Za največ eno leto bo mariborsko letališče upravljal Aerodrom Maribor.

Aneks k pogodbi med prometnim ministrstvom in Aerodromom Maribor je podpisan. Tako bo lahko to podjetje po poteku pogodbe, torej ta mesec, še naprej uporabljalo letališko infrastrukturo Letališča Maribor.

Spomnimo, da je ministrstvo za promet lani večkrat objavilo razpis za novega upravitelja, vendar se nanj ni nihče prijavil. Zato se je že ugibalo, da bi lahko po najbolj črnem scenariju letališče tudi zaprli.

Najdlje do konca leta
Na ministrstvu so očitno popustili, saj nam je Matjaž Sonc, prvi mož letališča, že pred časom dejal, da so jim na ministrstvu postavili posebne pogoje, pod katerimi lahko ostanejo upravitelji.

“Aneks je pogodbo podaljšal najdlje do konca tega leta. Ministrstvo za promet bo predlagalo spremembo predpisov tako, da nam bodo omogočali najti operaterja, ki bo pripravljen voditi in upravljati to letališče – na primer z omogočanjem progresivne lestvice najemnine,” je pojasnila Eldina Knez z ministrstva za promet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.