Slovenija
27 ogledov

Letališče čaka gasilce in zrakoplove

(Foto: Nada Černic Cvetanovski) Žurnal24 main
Slovenska vojska. Jutri naj bi letališče spet odprla za promet. Zaprto je, ker gasilci nimajo licenc.

Cerklje ob Krki. "Letališče Cerklje ob Krki, kjer za zdaj poteka izključno letalski promet Slovenske vojske (SV), bo za vojaški letalski promet znova odprto predvidoma 8. aprila," je povedal tiskovni predstavnik SV Simon Korez. Spomnimo, letališče so zaprli, ker so gasilcem potekle licence za opravljanje gasilske letališke službe. Licenc niso mogli obnoviti, ker so med SV in Aerodromom Ljubljana, ki edini potrjuje licence, pri plačilu lanskega tovrstnega usposabljanja nastali zapleti.

Obnova vsaki dve leti
Zdaj so gasilci na usposabljanju v Ljubljani, po neuradnih podatkih pa naj bi danes opravljali zaključne izpite za pridobitev licence. "Do letos to preverjanje ni bilo tako zahtevno," je povedal Jani Podrepšek, predsednik Združenja slovenskih poklicnih gasilcev.

Pojasnil je, da morajo poklicni gasilci na letališčih poleg izpolnitve pogojev iz zakona o gasilstvu vsaki dve leti obnoviti licenco, ki vsebuje tudi predmete, vezane na specifično delo gasilcev na letališču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.