Slovenija
117 ogledov

Letalo iz Ljubljane v London zaradi grožnje z bombo zasilno pristalo v Kölnu

Ljubezen bi se med drugim lahko potrdila tudi med oblaki. Žurnal24 main
Zaradi sumljivega pogovora med potniki so včeraj popoldne preusmerili let Easyjeta iz Ljubljane v London na letališče pri Kölnu. Tam so prijeli tri potnike in razstrelili sumljiv nahrbtnik. Policija preiskuje sum hujšega kaznivega dejanja proti državi.

Letalo družbe Easyjet iz Ljubljane na londonsko letališče Stansted je zaradi domnevne grožnje z bombo, nekaj zasilno pristalo v Kölnu v Nemčiji. 

Letalo je s 151 potniki na krovu z ljubljanskega letališča Brnik poletelo včeraj ob 16.45, ob 17. 51 je pristalo v Nemčiji. Preplah na letalu naj bi sprožil potnik, ki je slišal, da je nekdo omenjal besedo "bomba". O tem je obvestil posadko, ki se je odločila, da bo letalo zasilno pristalo v Kölnu.

Vseh 151 potnikov so evakuirali in preiskali. Policija je našla kos prtljage, za katero se ni vedelo, komu pripada, zato so ga preventivno razstrelili. Predstavnik za stike z mediji kölnske policije je dejal, da situacijo jemljejo zelo resno, ni pa še mogel potrdili, ali je šlo za teroristične grožnje.

Policija je aretirala tri ljudi, konkretne povezave med aretiranimi in nahrbtnikom pa niso ugotovili. Prav tako ne morejo potrditi, da je šlo za dejansko teroristično grožnjo. "Moške smo zaslišali zaradi suma načrtovanja resnega ogrožujočega nasilja", so sporočili.

Zaradi dogajanja so ob približno 19. uri tudi zaustavili promet na letališču, okoli 22. ure pa so ga spet vzpostavili. V tem času je bilo preusmerjenih 10 letov, 20 letal pa je vzletelo z zamudo.

Sky News poroča, da so potnikom sprva dejali, da bodo let preusmerili iz "operativnih razlogov". Po pristanki so za izkrcanje uporabili zasilne tobogane, potnike pa odpeljali na drugi del letališča. Policija je medtem odpeljala štiri potnike, dva so vklenili. "Moška so zunaj zaslišali, nato pa ju vklenili v lisice in odpeljali," je za Sky News povedal eden od potnikov. 

Komentarjev 3
  • Tupamaros 10:17 11.junij 2017.

    Tovariša Šefica ali še bolje tovarišico ministrico bi vprašal, kako se izvaja shengen na Ljubljanskem letališču? Ali je to tisto znamenito ciljno izvajanje nadzora potnikov?

  • Janez_53 08:55 11.junij 2017.

    Ne bluzi kar nekaj na pamet!

  • Tine123 04:28 11.junij 2017.

    Kaj pa drugega lahko pričakuješ drugega od letališča v Ljubljani, če pa ni več policije na pregledovanju prtljage in potnikov.... sedaj imajo lokalno varnostno službo... bravo!!