Slovenija
18 ogledov

Letalo je bilo pri nas leta 2004

Letalska nesreča v Kazahstanu EPA
Tuji mediji poročajo, da je bilo letalo, ki je včeraj strmoglavilo v Kazahstanu, pred tem na servisu v Sloveniji. Adria Tehnika: Pri nas ga ni bilo zadnjih osem let.

Letalo, ki je včeraj strmoglavilo v Kazahstanu, je bilo po trditvah letalskega preovznika SCAT Air, ki ga povzemajo tuji mediji, štiri mesece pred tem na popravilu v Sloveniji.

"Letalo je bilo res pri nas, vendar leta 2004, ne pred štirimi meseci, in sicer po pogodbi za letalsko družbo Cimber Air iz Danske, za katero je takrat letel," so povedali na Adrii Tehnika. "Bil je na t. i. C-pregledu, ki se dela vsake dve leti, kar pomeni, da bi moral biti tak servis od takrat narejen vsaj še trikrat. Kar smo mi takrat delali, ni moglo imeti na noben način nobenega vpliva na letalsko nesrečo.

V Sloveniji tak tip letal vzdržuje tudi Solinair iz Sečovelj, kjer so za časnik Finance že zanikali, da bi oni letalo servisirali.

Umrlo 20 potnikov

Letalo CRJ 200 kanadskega proizvajalca Bombardier, ki je bilo na poti iz mesta Kokshetau na severu države v Almaty na jugovzgodu, je v gosti megli strmoglavilo v bližini vasi Kyzyl Tu.

Na krovu je bilo 20 potnikov in članov posadke. Nesreče ni preživel nihče.

Vzrok nesreče še preiskujejo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.