Slovenija
28 ogledov

Letalo pristalo s počeno pnevmatiko

Letalo Adrie Airways je na letališču Jožeta Pučnika pristalo s počeno pnevmatiko Žurnal24 main
Letalo Adrie Airways na letališču Jožeta Pučnika pristalo s počeno pnevmatiko. "Zunanji pregled je potrdil poškodbo ene od štirih pnevmatik. Varnost potnikov ni bila ogrožena," pove Šeljeva.

"Na letališču Brnik je v fazi pristanka letalo, ki ima počeno pnevmatiko. Po standardnih varnostnih postopkih se okrepi prisotnost gasilcev ob pristanku," nam je ob 11.30 sporočil bralec. "Informacij o počeni pnevmatiki nimamo. V času, ki ga opisujete, je pristajalo samo letalo Adrie Airways. Če je kaj na tem, se obrnite nanje," nam je zatrdila Brigita Zorec, tiskovna predstavnica Aerodroma Ljubljana.

Pnevmatika počila med vzletom

"Danes je na letu Adrie Airways na liniji Frankfurt–Ljubljana ob 10.35 po lokalnem času med vzletom letala Canadair Regional Jet CRJ900 v Frankfurtu prišlo do okvare ne eni od štirih pnevmatik glavnega podvozja letala. Vzlet je potekal normalno in posadka posebnosti ni opazila," nam je zatrdila Adrijana Šelj, tiskovna predstavnica Adrie Airways.

Šeljeva nadaljuje, da je posadko o možnosti okvare pnevmatike obvestila kontrola zračnega prometa  v Frankfurtu, saj so na vzletno-pristajalni stezi opazili ostanke gume. Kapitan je o tem obvestil tudi potnike.

"Potniki in posadka niso bili ogroženi"
"Let je potekal rutinsko in brez posebnosti, vključno s pristankom ob 11.35 v Ljubljani," pove tiskovna predstavnica Adrie Airways in doda, da se je letalo v skladu s proceduro, ki je običajna v takem primeru, po pristanku ustavilo na vzletno-pristajalni stezi, da so tam opravili zunanji pregled pnevmatik.

"Zunanji pregled je potrdil poškodbo ene od štirih pnevmatik. Glede na to, da so bile ostale tri pnevmatike nepoškodovane, je bilo mogoče letalo normalno parkirati na letališki ploščadi. Potniki so letalo zapustili tako kot običajno," izpostavi Šeljeva in poudari, da zaradi omenjenega dogodka varnost potnikov, posadke in letala v nobeni fazi leta ni bila ogrožena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.