Slovenija
20 ogledov

Letalska linija med Portorožem in Beogradom

Med Portorožem in Beogradom bi letelo letalo tipa ATR 72, s katerim Jat že oprav Žurnal24 main
Aerodrom Portorož in srbski Jat se dogovarjata o vzpostavitvi redne letalske linije med Portorožem in Beogradom. Svoje morajo povedati le še predstavniki obalnega turizma.

Letalska povezava bi bila namenjena predvsem turistom in poslovnežem. Poleti bi bili dvakrat na teden ob četrtkih in nedeljah, v poletnem času pa morda celo večkrat, je pojasnil direktor portoroškega letališča Robert Kranjc.

Koliko bo treba odšteti za vozovnico še ni znano. Predsednik Turističnega združenja Portorož Jadran Furlanič pravi, da bodo v primeru dogovora o redni letalski liniji obalni hotelirji za goste iz Srbije pripravili ustrezne počitniške pakete, v katere bo všteta tudi cena vozovnice.

"Če bo cena previsoka, se v posel ne bo šlo, verjetno pa bomo dosegli pravo ceno," pravi Furlanič.

"Želimo si, da bi redno linijo začeli decembra, sicer pa je vse v rokah tistih, ki bi morali tudi finančno vstopiti v ta projekt," pa pravi Kranjc.

Poleti v Rim
Aerodrom Portorož se že nekaj časa dogovarja tudi o rednih poletih v Rim. Tudi tukaj se je zapletlo pri denarju. Kot pravi Kranjc, bi moralo več pobude prevzeti obalno turistično gospodarstvo. Je pa tudi v tej smeri zaznati pozitivne premike, ugotavlja direktor portoroškega letališča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.