Slovenija
973 ogledov

Letalska povezava med Ljubljano in Brusljem spet vzpostavljena

Letališče Brnik Anže Petkovšek
Zanimanje letalskih družb za linije AA raste, povezave krepijo že prisotni prevozniki.

Po tem, ko je po propadu Adrie Airways je Ljubljana ostala brez letalske povezave z Brusljem, bo z Brnika v Bruselj začel leteti belgijski letalski prevoznik Brussels Airlines.

Brussels Airlines je pred desetletjem že letel v Slovenijo, bo v Bruselj letel vse dni v tedni razen sobote. Iz Ljubljane proti Bruslju bo letalo poletelo ob 15.30, iz Bruslja proti Ljubljani pa ob 17.55.

Belgijska letalska družba je prva, ki je v luči težav Adrie Airways uvedla nove povezave z ljubljanskim letališčem. Del potnikov bo po stečaju prevzel tudi madžarski nizkocenovni letalski prevoznik WizzAir, ki je v zimski sezoni 2019/2020 sicer ukinil letalsko povezavo iz Ljubljane v Bruselj, znova pa bo letel s 31. marcem 2020.

Propad Adrie Airways, ki je prepeljala približno polovico vseh potnikov ljubljanskega letališča, odpira priložnosti tujim letalskim družbam. Največ zanimanja tujih letalskih družb naj bi bilo še za linije v Frankfurt, München, Zürich in Dunaj. Med interesenti naj bi bili, poleg matične, tudi preostali Lufthansini hčerinski družbi - Austrian Airlines in Swiss.

Povezave krepijo tudi že prisotni prevozniki. Air France je število letov povečal s šest na 13 tedensko, obenem pa se številu potnikov prilagaja z večjim letalom. Družba LOT Polish Airlines je število letov povečala s sedem na osem tedensko, zadnje čase pa pogosto letijo tudi z večjim letalom boeing B737.

Air Serbia je na svoj vozni red že poleti dodala Niš, na liniji Ljubljana-Beograd pa se večjemu številu potnikov prilagajajo z uporabo airbusov A319 namesto letal znamke ATR. Montenegro Airlines je število letov povečal s štiri na pet tedensko, ruski Aeroflot pa namesto s suhoji leti z airbusi A319. Družba Turkish Airlines medtem ohranja obseg, a bo po navedbah Fraporta po potrebi zagotovila večja letala.

Komentarjev 2
  • perhan63 13:58 01.oktober 2019.

    sam da bodo prasci debeli politikanski lahko prevažali svoje tolste riti v bruselj