Slovenija
67 ogledov

Letela naj bi komandir in pomočnik komandirja

Morilec se je policistom predal pred blokom Marjetke Zemljič.
1/5
Žurnal24 main
Neuradno smo izvedeli, da naj bi bila zaradi nedavnega umora v Ormožu zamenjana komandir Policijske postaje Ormož Milan Horvat in pomočnik komandirja.

Za Žurnal24 Milan Horvat pojasnjuje: "To zdaj prvič slišim. Jaz sem še zmeraj tu. Res je, da so opravili nadzor, verjetno so zadeve že spisali, a nihče še ni nič rekel."

Tudi nihče od pristojnih na ministrstvu za notranje zadeve ne daje izjav, čeprav je bil nadzor nad delom policije v tem primeru končan že 24. decembra. Na ministrstvu so sporočili, da bodo izsledke zunanjega nadzora predstavili po praznikih, za notranje pa naj se obrnemo na policijo.

"O vseh podrobnostih ugotovitev notranjega in zunanjega nadzora ter predlaganih ukrepih bo ministrstvo javnost seznanilo na novinarski konferenci v začetku januarja,"
pa je zapisano na spletni strani ministrstva. Na to se je skliceval tudi tiskovni predstavnik mariborske policije Bartolo Lampret.

Zakaj policija ni ukrepala?
V Mihovcih pri Ormožu se je 15. decembra zgodil umor v družinskem krogu. 32-letni domačin D. M. iz kraja Podgorci je zaradi ljubosumja pred očmi otrok ubil svojo nekdanjo 27-letno partnerico Marjetko Zemljič.

D. M. se je tudi po tem, ko mu je bila leta 2005 izrečena prepoved približevanja, znašal nad nesrečnico. V času prepovedi je kar dvakrat vstopil v stanovanje, kjer je Marjetka Zemljič živela z otrokoma. Obakrat so ormoški policisti vstop obravnavali zgolj kot prekršek, čeprav je v tem času prestajal pogojno kazen, na katero ga je letos obsodilo ptujsko sodišče prav zaradi nasilništva v družini.

Storilca na prestajanju pogojne kazni in ob dvakratni kršitvi prepovedi približevanja policisti niso pridržali in ga niso privedli k preiskovalnemu sodniku, pa čeprav bi lahko policija presodila, ali je osumljeni znova storil kaznivo dejanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.