Slovenija
40 ogledov

Leto od smrti Jureta Robiča

Jure Robič je prvi obkrožil Slovenijo. Žurnal24 main
Na Plavškem rovtu nad Jesenicami je v trčenju z avtomobilom pred letom dni umrl najuspešnejši slovenski ekstremni kolesar Jure Robič.

Po smrti so ekstremnemu kolesarju Juretu Robiču člani njegove kolesarske ekipe posvetili fundacijo, včeraj pa so mu v Gozd Martuljku odkrili spominsko obeležje. Člani fundacije Jureta Robiča so včeraj petim otrokom iz socialno ogroženih družin podarili kolesa.

Robiču se je konec maja rodil letos rodil sin Lev Jure. Da je noseča, je Helena Kučar, ki je z Juretom hodila dve leti, izvedela šele po smrti ekstremnega kolesarja.

Najboljši na najtežji

Robič, rojen 10. aprila 1965 na Jesenicah, se je v svoji karieri veselil številnih zmag. Med največje uspehe zadnjih let spadajo štiri zmage na Race Across America (RAAM je sicer osvojil kar petkrat), ki velja za najtežjo športno preizkušnjo na svetu.

Robič je postavil tudi svetovni rekord v cestni vožnji na 24 ur, v njegovi statistiki pa sta zapisani tudi dve zaporedni zmagi na dirki Le Tour Direct/Ultime. Trikrat zapored pa je slavil tudi na Dirki okoli Slovenije. Robič je v svoji karieri prejel tudi priznanje Športnik leta za posebne dosežke, Slovenec leta za posebne dosežke in priznanja za fair play ter strpnost v športu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.