Slovenija
28 ogledov

Leto velikih investicij

Poleg trgovine ne bo v poslovno-stanovanjskem objektu 25 različno velikih stanov Žurnal24 main
Preddvor. Novo trgovino imajo, zdravstveni dom gradijo, vrtca si želijo.

V Občini Preddvor se končujejo pomembne investicije, nekaj pa se jih šele začenja. Največji pridobitvi letošnjega leta sta kanalizacija Preddvor–Nova vas in dom krajanov na Beli.

Obdobje sofinanciranja
˝Prišlo je obdobje sofinanciranja Evropske unije, v katerem smo predvsem na področju fekalnih kanalizacij pridobili nepovratna sredstva, brez katerih ne bi nikoli dosegli cilja leta 2017, ko bi morala biti zgrajena celotna kanalizacija v občini,˝ je poudaril preddvorski župan Miran Zadnikar.

Investiciji

Kanalizacija.
Vrednost investicije znaša 1,2 milijona evrov, od tega je 650 tisoč nepovratnih sredstev Evropske unije.

Dom krajanov. Investicija je vredna 250 tisoč evrov, od tega je slabo polovico dala Evropska unija.

Fekalna kanalizacija je zgrajena v naseljih Preddvor, Nova vas in Hrib. S sredstvi ministrstva za kmetijstvo so prenovili dom krajanov na Beli, v katerem je dobil prostor tudi vrtec.

Krize na trgu nepremičnin ni
V petek je bilo odprtje novega Mercatorjevega središča, ki je del poslovno-stanovanjskega objekta, vrednega 3,2 milijona evrov.

˝Stanovanjski del naj bi bil odprt v dveh mesecih. Z gradnjo smo izpodbili teorijo krize in pat pozicije na trgu nepremičnin v Sloveniji in v Kranju, saj smo vsa stanovanja prodali v dveh mesecih,˝ je povedal direktor podjetja Proloco Ivana Kavaš. Začeli so tudi graditi novi zdravstveni dom.

Projekti v prihodnjem letu
V Bašlju bodo nadaljevali novo fazo izgradnje kanalizacije. Upajo na nepovratna kohezijska sredstva za gradnjo čistilne naprave.

Želijo si nov vrtec in lastno nogometno igrišče. Dolgoročni načrt je gradnja in posodobitev knjižnice v graščini Dvor.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.