Slovenija
30 ogledov

Letos bodo določili traso avtoceste

“Avtocesta proti Jelšanam je državnega pomena, vsekakor pa je treba upoštevati t Žurnal24 main
Avtocesta proti Jelšanam. Krak naj bi se priklopil med Razdrtim in Postojno. Analize končane marca.

"Pričakujem, da se bo letos določil koridor avtoceste. Dejavnosti za umeščanje se bodo začele spomladi," nam je povedal ilirskobistriški župan Emil Rojc. V več kot desetletni sagi z avtocesto se tako obeta korak naprej. Krak Kozina–Starod je dokončno izključen.

"Iz Jelšan bo šla avtocesta gotovo skozi Ilirsko Bistrico, vprašanje pa je, ali nato proti Divači ali pa se bo priklopila na avtocesto A1 med Razdrtim in Postojno, kar je po mojem mnenju najverjetnejša rešitev,"
je dejal Rojc. Za Bistričane je ta tudi najbolj zaželena.

Različni interesi
Drugače pa je v Pivki, saj je župan Robert Smrdelj naklonjen trasi proti Divači. "Šla naj bi po obronkih Vremščice in se priključila na avtocesto pri Čebulovici,” je dejal Smrdelj in dodal, da Občina Divača tej možnosti do zdaj ni nasprotovala. Za Rojca je ta različica manj perspektivna in bi imela manjši gospodarski učinek.

Na ministrstvu za okolje in prostor so povedali, da bodo analize in opredelitev realno izvedljivih možnosti končane marca. Izdelano bo tudi okoljsko poročilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.