Slovenija
18 ogledov

Letos drzno z Marlene

Prešernovo gledališče Iztok Golob
Prešernovo gledališče. Načrtujejo pet novih predstav, mlade vabijo s popustom.

“Letos začenjamo teden prej kot po navadi,” novo sezono v Prešernovem gledališču, ki jo bodo s predstavo Sen odprli 8. septembra, napoveduje direktorica Mirjam Drnovšček.

Ambiciozno v novo sezono

“Načrtujemo pet novih predstav. Sen, Dvom, Kabaret Marlene Dietrich in Rokovnjače bomo delali prvi v Sloveniji. V tem pogledu smo letos kar drzni in ambiciozni,” pravi Drnovščkova, ki je pred letošnjo sezono optimistična. “Upam, da bodo izbrane predstave publiki pisane na kožo,” dodaja, sicer pa ocenjuje, da je bil v lanski sezoni obisk malenkost večji kot prejšnja leta prav na račun uspešnic Revizor, Limonada Slovenica in Proti severnemu vetru.

Pritegniti želijo mlade

V Prešernovem gledališču že dlje ugotavljajo, da prevladuje starejša publika, zato so letos zasnovali nov abonma Špica, namenjen dijakom in študentom, mlade pa bodo poskušali pritegniti tudi s 50-odstotnim popustom na redni abonma za obiskovalce do 26. leta.

V igralskem ansamblu ni sprememb, so pa po več letih odlašanja zamenjali odrske vlake. Za investicijsko vzdrževanje so porabili skupno 300 tisoč evrov.

Pričakujejo pozitivno ničlo

Po finančni plati naj bi bili konec leta na pozitivni ničli, pričakuje Drnovščkova, pri čemer naj bi opazno, za skoraj polovico v primerjavi z lani, dvignili lastne 
prihodke.

Največji vir ostaja občinski proračun, medtem ko je višina sredstev, ki jih za program namenja ministrstvo za kulturo, padla na raven iz leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.