Slovenija
27 ogledov

Letos dva nova vrtčevska oddelka

Župan Anton Šenkinc pravi, da so v zadnjih štirih letih odprli kar 8,5 novega od Žurnal24 main
Reševanje prostorske stiske. V vrtcih na Bistriškem bodo tudi letos sprejeli vse otroke, računa župan.

Ilirska Bistrica. V teh dneh je stekla gradnja prizidka k osnovni šoli (OŠ) v Pregarjah, v katerem bo prostor dobil nov vrtec. Malčki se bodo vanj preselili 1. septembra.

Zdajšnji vrtec v sklopu šole je z 28 kvadratnimi metri premajhen in ne zadostuje normativom. V novem prizidku bomo pridobili 64 kvadratnih metrov prostorov za en kombiniran oddelek za 19 otrok. Trenutno vrtec obiskuje 13 otrok,” nam je pojasnil Damjan Potepan, na ilirskobistriški občini odgovoren za investicije na področju družbenih dejavnosti.

V prvem nadstropju prizidka bo prostor za upravne prostore, računalniško učilnico in knjižnico, na šoli bodo hkrati obnovili tudi stopnišče, da bo zagotavljalo požarno varnost, in preuredili sanitarije. Sredstva za 315 tisoč evrov vreden projekt bo v celoti zagotovila občina.

Prizidek tudi v Knežaku
Do 1. septembra pa bo nared tudi nov prizidek pri OŠ v Knežaku, kjer bo prostor za en kombiniran oddelek vrtca. V tem šolskem letu so zaradi povečanega vpisa dodatni oddelek namreč začasno uredili v eni od šolskih učilnic. V Knežaku bo tako v prihodnje prostor za 38 otrok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.