Slovenija
16 ogledov

Letos gradnje v Polju in na Barju

ljubljana 23.02.11, Brdo, stanovanjska soseska Brdo, stanovanja, soseska, GPG, g Anže Petkovšek
Proračun Ljubljane. Letos okoli sto milijonov višji, kot je bil lani.

V letošnji proračun Mestne občine Ljubljana (MOL) morajo vključiti vse projekte, s katerimi bodo kandidirali za evropska sredstva, saj brez tega sploh ne bi mogli kandidirati, je povedal župan Zoran Janković. Trije največji projekti so regijski center za ravnanje z odpadki, centralna čistilna naprava in projekt odvajanja komunalne odpadne vode. Proračun bo tako za okoli sto milijonov evrov višji od realizacije lani, mestni svetniki pa ga bodo obravnavali 20. januarja.

Ceste s kanalizacijo

Pri infrastrukturi bo letos po županovi oceni med najpomembnejšimi projekti sedem cest v Polju; prihodnji mesec pričakuje gradbeno dovoljenje za dela na Zaloški cesti, začetek gradnje Industrijske ceste, MOL pa je tudi že pridobila zemljišča za širitev pokopališča v Sostrem. Na Barju bodo nadaljevali dela na Ižanski in Črnovaški cesti, ki vključujejo tudi Rakovo jelšo (dokončali naj bi jih letos in prihodnje leto), nato pa nadaljevali s Cesto dveh cesarjev. Letos bodo urejali tudi Cesto Andreja Bitenca, vključno z urejanjem meteornih voda, pločnikov in avtobusnih postajališč.

Na področju športa računa na začetek nekajkrat prestavljene gradnje novega kopališča Kolezija, čakajo pa tudi na razpis za evropska sredstva za gradnjo gimnastičnega centra. Janković si želi še, da bi sklenili dogovor o prenosu zemljišča Železničarskega atletskega kluba s Slovenskih železnic na državo in nato na MOL, čemur bi sledila obnova atletskega stadiona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.