Slovenija
6 ogledov

Letos je teden namenjen moškim

Ob nakupu kinovstopnice ob tednu boja proti raku prejmete še navodila za samopre Žurnal24 main
Letaki o raku. Tudi ob nakupu vstopnic.

“Letos smo se odločili, da bomo leto posvetili moškim, zato je moto tedna boja proti raku Moški, naredite kaj zase!” je pojasnil predsednik Zveze slovenskih društev za boj proti raku Borut Štabuc. V zvezi ocenjujejo, da je med moškimi večja razširjenost škodljivih življenjskih navad, v večji meri so izpostavljeni tudi karcinogenim snovem na delovnih 
mestih.

“Tako kot vsako leto smo tudi letos pripravili spot o 11 priporočilih za zdrav način življenja, ki se bodo vrteli na televiziji in raznih družabnih mestih, letos tudi v Koloseju, kjer ob nakupu vstopnic obiskovalcem že delijo tudi informativna letaka o samopregledovanju za raka dojk in mod,” je razložil Štabuc.

Samopregledovanje
“Letos bo samopregledovanje dojk in mod na modelih v Mercatorjevih in Tuševih nakupovalnih središčih,” je napovedal in dodal, da so izobraževalno gradivo o raku poslali v zdravstvene domove in bolnišnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.