Slovenija
0 ogledov

Letos je v središču stres

Letošnja tema je: Ko učenca/učitelja strese stres. Žurnal24 main
Letošnji dan duševnega zdravja je posvečen ozaveščanju o problematiki stresa, ki je eden izmed ključnih dejavnikov za nastanek duševnih bolezni.

Naslov letošnje teme dneva duševnega zdravja v Sloveniji je: Ko učenca/učitelja strese stres. Ob tem bo v Sloveniji več prireditev in aktivnosti.

Inštitut za varovanje zdravja bo pripravil regijski srečanji v Mariboru in Novi Gorici, združenje Ozara bo v več krajih po Sloveniji predvajalo dokumentarni film o shizofreniji, združenje za duševno zdravje Šent pa ima v svojih centrih dan odprtih vrat.

Tematika stresa je povezana s poudarkom svetovne teme z naslovom Duševno zdravje v spreminjajočem se svetu: vpliv kulture in različnosti. Negativni stres je namreč eden izmed ključnih dejavnikov za nastanek duševnih bolezni. Svetovna zdravstvena organizacija napoveduje, da bodo duševne bolezni drugi vodilni vzrok obolevnosti do leta 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.