Slovenija
62 ogledov

Letos napovedana velika širitev Bicikelj mreže

Ljubljana 07.04.11, mestno kolo, city bike, citybike, bicikel, bicikelj, pariz, Nina Oštrbenk
Ljubljanska občina napoveduje, da naj bi še letos naj bi dodali 20 novih postajališč sistema Bicikelj.

V skladu z napovedmi o širitvi, lahko Ljubljančanke in Ljubljančani pričakujejo nova postajališča sistema izposoj koles Bicikelj. Že letos naj bi Europlakat, ki upravlja s sistemom, trenutno stoječim 36 postajališčem dodali novih 20 postajališč.

Povezava s parkirišči parkiraj in se pelji

"V prvi vrsti želimo povezati središče mesta s P+R parkirišči," o tem, kje naj bi stala nova postjališča pravijo na Mestni občina Ljubljana (MOL) in dodajajo, da so točne lokacije za letošnje leto sicer vezane na dogovor glede širitve med MOL in Europlakatom, ki se še usklajuje. Glede na minula pojasnila občine je pričakovati širitev v smeri Zaloške, Tržaške, Barjanske, Šmartinske in Celovške, najmanj pa povezavo do P+R Dolgi most ter P+R Barje.

Rekord drži predlansko leto

Kot kaže statistika izposoje koles, je sistem Bicikelj še vedno priljubljen med uporabniki. Lani so si uporabniki kolesa tako izposodili 725.125, absolutni rekord pa drži predlansko leto, ko je bilo izposoj 746.988.

Izposoja koles je pozimi, ko je v obtoku tudi manj koles, pričakovano najmanjša. Največ uporabnikov pa po kolesih poseže spomladi in jeseni - absolutni rekord so namerili predlanskega oktobra, ko so našteli 93.916 izposoj.   

Izposoja Bicikelj | Avtor: MOL/Zurnal24 MOL/Zurnal24

Komentarjev 4
  • kapibara 10:56 29.februar 2016.

    Ena REDKIH pohval za županoviĆa LJ, za to kolesarjenje..

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:10 29.februar 2016.

    Če bojo dal eno izposojevalnico na BTC bo število izposoje močno naraslo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:09 29.februar 2016.

    Nekje sem prebral: "Jesenice šesta občina s sistemom izposoje koles ". Hočeš rečt da je v petih občinah preizkus neuspel?