Slovenija
2 ogledov

"Letos ne bo daril pod jelko"

slovenija 05.11.12. poplave, drava, foto: nino verdnik Picasa
Hiše se še niso posušile, ko sta že prišla mraz in sneg. Ljudje že dobili finančne pomoči.

"Hiša se nam še ni niti posušila, ko sta že prišla sneg in zima. Letos ne bo daril pod jelko, saj bomo komaj zbrali denar za ozimnico, ki je bila uničena v poplavah," nam je pojasnila prebivalka Dogoš, ki so bile 5. novembra letos v poplavah med najbolj prizadetimi.

Od RK 400 tisočakov

Dober mesec po tem še vedno potekajo dobrodelni dogodki, na katerih zbirajo sredstva in materialne dobrine za tiste, ki jim narava ni prizanesla. "Rdeči križ (RK) je za najbolj prizadeta območja prispeval okoli 400 tisoč evrov pomoči, nekaj pa si še obetamo od dobrodelne prireditve, ki je potekala na televiziji," je za Žurnal24 pojasnil Alojz Kovačič, sekretar RK Maribor. Kot je dodal, so razdelili več kot 1.500 prehrambnih paketov pomoči.

Tudi na Koroškem je bilo razdeljenih veliko materilanih dobrin, ki so jih zbrali prostovoljci in drugi, ki so želeli pomagati. "Trenutno smo prenehali zbirati sredstva. Oblačila, hladilnike, pohištvo in kar je podobnega ostalo, pa smo predali RK in Karitasu," je za Žurnal24 pojasnil Nejc Večko iz Slovenj Gradca, ki je pomagal koordinirati zbiranje za prizadete v poplavah v Slovenj Gradcu.

Izplačali že skoraj vse

"Izplačali smo že okoli 95 odstotkov zahtevkov fizičnih oseb za odpravo posledic zadnjih poplav. Žal konkretnejših informacij o škodah, nastalih na večjih energetskih in drugih poslovnih objektih, do konca sanacije ne moremo posredovati," pa so glede izplačila škode pojasnili pri Zavarovalnici Maribor.

Komentarjev 3
  • mph 10:28 21.december 2012.

    Edini Satan pri nas je jajoglavi Majer. Pahor mu je samo malo olajšal delo.

  • jaki 08:59 21.december 2012.

    dej mi povej butec balkanski, kaj ima Pahor tu zraven?

  • privat 08:49 21.december 2012.

    Ja kaj je to videl naš vsemogoči Pahor...letos si ne moremo privoščiti daril za otroke!! Naj mi to kdo razloži,kdo so ti politiki ,ki jemlejo otrokom nasmeh,veselje...???Od kje so se privlekli taki ljudje ,brez ponosa,brez želje po pokroviteljstvu svojih volilcev,...Sam ...prikaži več satan-hudič je po mojem bolj človeški kot ti naši RAVBARJI...