Slovenija
94 ogledov

Letos pri nas kar trije navtični sejmi

Internautico, razstavo navtične opreme in plovil, si vsako leto ogleda vsaj 30 t Žurnal24 main
Navtika. Poleg Internautice in Jesenskega navtičnega vikenda letos sejem znova tudi v Izoli.

"Navtični sejmi so izjemnega pomena za pospeševanje prodaje plovil in navtične opreme, ker neposredno vplivajo na razvoj trga, narekujejo trende in predstavljajo nova odkritja," je dejal Jurij Korenc iz Studia 37, ki skrbi za organizacijo mednarodnega sejma Internautice.

Ta bo letos med 10. in 15. majem že 16. zapovrstjo, vsako leto pa na njej razstavlja več kot 250 razstavljalcev z več kot tisoč pomembnimi blagovnimi znamkami. Zadnjih nekaj let je sicer zaradi gospodarske krize tudi na tem področju zaznati stagnacijo, kar pa želijo organizatorji pokriti z več 
obrobnimi prireditvami.

Svetovni premieri plovil
Kot pojasnjuje Marjan Matevljič, vodja projekta Internautica, naj bi letos razstavljalci načrtovali dve svetovni premieri; Seaway bo prikazal svoj prototip greenline 40, in če bo vse po sreči, tudi skagen 70, ki bo letos prvič izdelan. V Portorožu bo letos znova tudi Jesenski navtični vikend, in sicer med 15. in 18. septembrom, samo teden pozneje pa naj bi vnovič potekal sejem tudi v Izoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.