Slovenija
13 ogledov

Letos prvič komisija za vpis v vrtec

Oktobra so v vrtcu na Tavčarjevi odprli dve dodatni enoti, letos bodo do jeseni Žurnal24 main
Jeseniški vrtci. Zavrnili 20 malčkov; od teh jih je bilo 17 premladih za vpis. Letos dve dodatni enoti.

Jesenice. “Letošnji vpis v vrtce je zelo velik, prejeli smo kar 231 vlog. Vrtce zdaj obiskuje 674 otrok v 37 oddelkih, septembra pa bo otrok predvidoma 724 v 39 oddelkih,” je povedala Zdenka Kovač, ravnateljica jeseniške vzgojno-varstvene organizacije. Na čakalni seznam so uvrstili 20 otrok, od tega 17, ker ne izpolnjujejo starostnih meril za vpis, torej 11 mesecev, za preostale tri pa se bo prostor najverjetneje našel pri osipu vpisa. Največ otrok, in sicer 133, je na novo vpisanih v oddelke prvega starostnega obdobja, je pristavila Kovačeva.

V prostorih vrtca na Tavčarjevi ulici bodo čez poletje uredili še eno igralnico, ena pa bo v prostorih dislocirane enote šole na Blejski Dobravi.

Prioritetna obnova
Naslednja leta ne pričakujejo dodatnega povečanja vpisa, a ravnateljica ne upa ugibati, ali bo prostora dovolj. “Letos smo imeli prvič komisijo za vpis,” je dejala in dodala, da bodo največjo pozornost posvetili prioritetni prenovi vrtca Julke Pibernik ob osnovni šoli Prežihovega Voranca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.