Slovenija
18 ogledov

Letos razočaranje, 2013 kup neznank

Dna krize še nismo dosegli, meni Samo Hribar Milič. Žurnal24 main
Leto 2012 bo šlo v zgodovino kot leto velikih pričakovanj in žal tudi razočaranj - za celotno Slovenijo in tudi za slovensko gospodarstvo, je danes dejal predsednik Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Samo Hribar Milič.

Reform, ki smo jih pričakovali, letos nismo izpeljali, investicije so drastično upadle, velik problem predstavljata zadolženost in kapitalska podhranjenost gospodarstva, do sprememb ni prišlo niti na trgu dela, je na novinarski konferenci opozoril Hribar Milič.

V leto 2013 zato vstopamo z veliko neznankami, prevsem kaj se bo dogajalo s sanacijo bank, pa tudi gospodarstva. "Vsaj toliko dolga, kot ga imajo naše banke, je tudi v našem gospodarstvu," je opozoril Hribar Milič in izrazil bojazen, da se bo nadaljevala dosedanja praksa, ko smo samo opazovali, kako so podjetja propadala. Neznanka je tudi, kakšna bo naša industrijska strategija in kaj bo s socialnim dialogom, kaj bo s prodajo državnega premoženja in kako se bodo nadaljevali protesti v Slovenji, je še opozoril Hribar Milič.

Komentarjev 1
  • privat 09:03 30.december 2012.

    kot prvi korak...ukinite gospodarsko zbornico in ljudi pošljite na cesto,da začnejo ustvarjati in ne sesati gospodarstvo!!