Slovenija
14 ogledov

Letos več nesreč kot lani

Žurnal24 main
Dolenjski in belokranjski policisti so v prvem polletju letos obravnavali 497 prometnih nesreč, kar je 43 več kot v enakem obdobju lani.

Pet nesreč letos je bilo s smrtnim izidom (lani sedem). Najpogostejši vzrok prometnih nesreč je bila neprilagojena hitrost. Največ prometnih nesreč so povzročili vozniki, stari od 18 do 34 let.

Največ prometnih nesreč se je zgodilo konec tedna, povprečna stopnja alkohola v krvi pri povzročiteljih pa je bila 1,43 g/kg.

Vozniki pod vplivom alkohola so povzročili 51 (lani 49) prometnih nesreč, in sicer dve (lani eno) s smrtnim izidom. Delež alkoholiziranih voznikov v prometnih nesrečah je znašal 12,3 odstotka, kar je za odstotek manj kot v enakem obdobju lani.

V zadnjih letih se delež prometnih nesreč, ki jih zakrivijo pijani vozniki, bistveno ne zmanjšuje in predstavlja 12-odstotni delež. Več kot tretjina voznikov, ki povzročijo prometno nesrečo s smrtnim izidom, vozi pod vplivom alkohola.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.