Slovenija
11 ogledov

Letošnje poletje ne bo tako vroče kot lansko

Vročina Dejan Mijović
Imeli bomo tudi vroča obdobja, najbolj vroče bo na jugovzhodu Evrope. Povprečne temperature bodo blizu tistih iz leta 2011.

Letošnje poletje pri nas predvidoma ne bo tako zelo vroče kot lansko, ki je bilo drugo najbolj vroče v zadnjih sto letih, takoj za poletjem 2003. Tako pravi najnovejša sezonska napoved Evropskega centra za srednjeročne vremenske napovedi (ECMWF), nam je sporočil Brane Gregorčič iz Agencije RS za okolje.

Ne bo posebej izstopalo

"Pričakujemo lahko sicer poletje, ki bo gotovo imelo tudi vroča obdobja, a v celoti gledano naj ne bi posebej izstopalo po hudi vročini," je dodal Gregorčič. Najbolj vroče poletje se po njegovih besedah obeta skrajnemu jugovzhodu Evrope, nekoliko bolj sveže pa Zahodni in delu Severne Evrope.

Letošnja povprečna temperatura bo glede na napovedi centra najverjetneje nekoliko nižja od lanske. V letošnjem juniju, juliju in avgustu bi se temperature lahko približale povprečju iz leta 2011, ko je bila povprečna temperatura v Ljubljani 21,3 stopinje Celzija.

Spet bo deževalo

Po današnjem pretežno jasnem vremenu meteorologi z agencije napovedujejo vnovične padavine, ki bodo že jutri dopoldne zajele vso Slovenijo. V soboto lahko znova pričakujemo sončno vreme.

Če pa sklepamo po starem pregorovoru, nam ta le potrjuje zgoraj napisano. Letošnja "uscana Zofka" namreč ne bo deževna.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.