Slovenija
16 ogledov

"Levica lahko zmaga"

Vlačič še noče razkriti, kaj je v nadzoru domnevno spornega javnega naročila ugo Žurnal24 main
Borite se naprej, je bilo vse, kar je dejal odhajajoči premier Borut Pahor ob zaključku slovesnosti ob 70. obletnici ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda in 64. obletnici priključitve Primorske matični domovini.

Na slovesnosti so se zbrali predvsem predstavniki leve politične opcije, med katerimi je prevladovalo mnenje, da so predčasne volitve najboljša rešitev za trenutne razmere.

"Levica lahko zmaga"

Patrick Vlačič, podpredsednik SD in prometni minister, ki opravlja tekoče posle, je prepričan, da levica na predčasnih volitvah lahko zmaga, saj da ima dobre odgovore. "Opozarjali smo, kaj se bo dogajalo v času, ko ne bomo imeli polnih pooblastil. Ti prvi dnevi so bili za Slovenijo zelo slabi. Padla je boniteta. Zakoni se ne sprejemajo, stvari se ne odvijajo in to ni dobro za državo," je poudaril.

Po besedah predsednice LDS in nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal ni treba, da se levica združuje, morajo pa uporabljati razum, biti strpni in predvsem znati sodelovati. "Na levici je bilo prepogosto tako, da smo bili sami sebi največji sovražniki. Če to odvržemo je vse mogoče," je izpostavila.

Ne druži jih le strah pred Janšo

Vodja poslanske skupine Zares Franco Juri je prepričan, da bo lahko levica združena na podlagi konkretnih programov, ne samo zaradi strahu pred Janezom Janšo. Po njegovih besedah je napočil čas za ekosocialno smer slovenske levice.

"Če gremo na predčasne volitve, bomo skušali dopovedati volivcem, naj glasujejo tako, da ne bodo stalne žrtve izsiljevanja ene opozicijske stranke. To se je dogajalo tri leta in to je bil glavni razlog za pomanjkanje samozavesti v levosredinski koaliciji. Izsiljevanje Janeza Janše, ki je dosegel vse pri Pahorju. To je botrovalo marsikaterim nesoglasjem," je dejal Juri. Levica lahko po njegovem mnenju še zmaga na volitvah.

 

Komentarjev 13
  • gec 13:42 07.oktober 2011.

    PRIVAT PRIJATELJ MOJ,JAZ SEM V ZADNJIH LETIH GARAL ZA VSAK CENT...

  • gec 13:40 07.oktober 2011.

    POL PA KAR PAKIRAJ.

  • Veteran 22:10 03.oktober 2011.

    Vlačič zamisli se kakšne gnile osebe si zaposlil v javno upravo in še vedno jih podpiraš, sram te bodi se ti bo vrnilo.